Evenementen

Sporthal Dommelhof is elk jaar gastheer van een aantal grote sportevenementen. Een greep uit het aanbod:

28-29 mei
Sportdagen Bijzonder Onderwijs
Op maandag en dinsdag waren er een aantal scholen vanuit het Buitengewoon Onderwijs van verschillende sporten proeven. De dag wordt georganiseerd door SVS-Limburg in samenwerking met het G-sportcentrum Dommelhof. Hier alvast een greep uit het aanbod: fietsparcours, G-sportacademie, trampoline, dans en nog veel meer!

13 juni
Sportdag MPI’s
Op woensdagnamiddag 13 juni verzamelden enkele Medisch- Pedagogische Instituten (MPI) van Limburg in het G-sportcentrum Dommelhof om van allerlei leuke sporten te genieten, aangepast aan elk niveau. De kinderen komen van MPI KIDS Hasselt, O.C. St.-Ferdinand Lummen en Siemkensheuvel Maaseik en hebben onder andere kunnen mountainbiken, bmx’en, miniraften, krolfen, dansen, circus en nog zoveel meer.

23 juni
Sport in de Kijker: initiatiesportdag voor blinden en slechtzienden
Op zaterdag 23 juni vond de eerste sportdag voor blinden en slechtzienden plaats in het G-sportcentrum Dommelhof, in samenwerking met Licht en Liefde. Het werd een prachtige dag, met een enorm enthousiasme bij de deelnemers, vrijwilligers, lesgevers en organisatie. De deelnemers deden aan yoga, fitness, muurklimmen, showdown en tandem rijden. Grenzen werden overwonnen gelijk nooit tevoren, want enkele waaghalzen overwonnen zelfs het touwenparcours, ongelooflijk!

22 september
Omnisportdag GSVT
Samen met de G-sportclub GSVT organiseren we op 22 september een sportdag met initiaties voor personen met een fysieke beperking in ons G-sportcentrum Dommelhof. Tal van sporttakken worden aangeboden, zowel specifieke sporten zoals rolstoelrugby en boccia als algemene sporten zoals tafeltennis, atletiek, voetbal en nog veel meer. Meer info is te vinden op http://www.gsvt.be .

11 oktober
Sport voor Specials
Donderdag 11 oktober kunnen personen met een verstandelijke beperking deelnemen aan een sport- en belevingsdag in het G-sportcentrum Dommelhof. Allerlei sporten kunnen vrijblijvend gedaan worden, alsook veel randanimatie op maat van de deelnemers, zoals een snoezelruimte, springkastelen en noem maar op.
We houden de Olympische gedachten in ons achterhoofd. Zo is “meedoen belangrijker dan winnen”! We hebben ook aan elke Olympische kleur een overkoepelende sporttak gekoppeld. Deze zijn atletiek, balsport, slagsport, vechtsport en gymnastiek. Voor de invulling van een aantal sportstanden werken we samen met enkele sportorganisaties gespecialiseerd in G-sport, zijnde Phoenix (hockey), Smash BC (badminton), G-karate Limburg en Volley Vlaanderen. We mikken met onze sportdag op mensen met grote drempels om aan sport te doen. Hier worden ze zeer goed begeleid en zijn alle oefeningen aangepast aan het laagste niveau. We voorzien veel vrijwilligers en helpende handen. Zo komen 30 studenten LO van de PXL helpen bij de sportstanden en 20 buddies van de secundaire school Sint Maria Neerpelt begeleiden individuen en groepen waar nodig.
Voor dit unieke evenement kunnen we ook rekenen op een unieke samenwerking tussen verschillende partners uit diverse sectoren. Zo is Special Olympics Belgium de uitgelezen partners als het gaat over sportevenementen voor personen met een verstandelijke beperking. We zijn blij dat CM Limburg haar zorgende schouders mee achter dit project zetten, zij zorgen voor de omkadering zoals inschrijvingen en randanimatie zoals springkastelen. Met G-sportcentrum Dommelhof zorgen we voor de accommodatie en de knowhow voor de sportactiviteiten, terwijl Gemeente Neerpelt en MOEV (SVS van ‘vroeger’) zorgen voor het juiste netwerk aan te sturen als het gaat over de lokale sporters en scholen. Ten slotte krijgen we nog wat centjes van Sport Vlaanderen en zo maken veel handen, licht werk!
We zijn helemaal mee met de nieuwe gedachten over G-sport. Personen met een beperking integreren in de samenleving is één ding, maar omgekeerd werken kan ook. Door lagere scholen te laten deelnemen aan de sportdag, komen de kinderen en de G-sporters in contact met elkaar. Zo leren ze elkaar kennen en gaat er een heel andere wereld open.

27 oktober
G-cross Neerpelt
De veldrit in Neerpelt is al jaren een vaste waarde aan het begin van het veldritseizoen. Sinds dit jaar zal er een G-cross aan het programma toegevoegd worden. Schitterend nieuws voor de veldrijders met een beperking. Als G-sportcentrum zetten we hier uiteraard graag onze schouders mee onder. We worden zelfs toegevoegd aan het G-cyclocrosscriterium van Vlaanderen. Meer info volgt.

22 november
Initiatiedag G-Sport
Leerlingen van OV3 uit het buitengewoon onderwijs komen hier allerlei initiaties doen. Een uur lang krijgen ze de beginselen van hockey, basketbal, volleybal, mountainbike, klimmen en dans voorgeschoteld. Enkele Limburgse scholen deden hier vorig jaar aan mee, met name De Wissel, Provil, Zonneweelde, Sint-Elisabeth, Sint-Ferdinand. Verdere info volgt.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s